Öğretmen tercihleri il tanıtımı ŞANLIURFA

Öğretmenlerin tercih dönemlerinde illeri tanıyabilmesi adına yazılarımız devam etmektedir. Tüm illeri listesi için lütfen ÖĞRETMEN İL TERCİHİ TANITIM ana sayfamıza tıklayarak ziyaret ediniz.

Şanlıurfa ili

Şanlıurfa’nın yabancılara karşı tutumu çok güzel ve urfalılar çok misafirperverlerdir. Kiralar 1200 liradan başlıyor evler çok geniş karaköprü ise yeni yerleşim yeridir.

Merkezde çalışacaksanız bahçelievler yenişehir yada uçaksavardan ev tutulmasını tavsiye ederiz. Buralar nispeten daha ucuzdur. En sakin en güzel evleri ise Karaköprü de bulunmaktadır ancak onlarda maalesef pahalıdır.

Şanlıurfa nın 3 merkez ilçesi var. Bunlardan en iyisi modernlik ve insanlık bakımından Karaköprü’dür. Daha sonra gerçek merkezi denen Haliliye gelir en son da illa merkezde kalıp okula gider gelirim diyeceğin başka işinin pek düşmeyeceği(gezmek dışında) Eyyübiye gelir. Sıralamanız bu şekilde olmalıdır ve hizmet puanları aynı 3ünün de. İmkanlar bakımından çok fark yok bize kalırsa hem Karaköprü de. Kiralar iyi bir ev için Haliliye de 1200 ve üstünde.

Merkez ilçeleri biraz daha yorumlayalım.

Merkez ilçeler arasında en güzeli Karaköprü‘dur ama orada öğretmen ihtiyaci oldukça azdır o yüzden tercih dönemi ne oranda açılır bilemeyiz. İkinci sırada Haliliye var. Okuldan okula değiştir. Eyyubiye ilçesi biraz sıkıntılıdır. Kenar mahalle okulları bulunuyor. Ama yine de çok kötü demek istemem.

Evet artık iyice detaya girerek merkez ve merkez ilçeleri bitirelim.

Kiralar yüksek evet ama nereye kıyasla diyebiliriz. Örneğin Bursa‘daki kiraları gördükten sonra tekrar Şanlıurfa‘ya dönmeyi düşünebilirsiniz. O yüzden Turkiye‘de heryerin kiralarının uçtuğu bir dönemde burada da normal diyebilirim. Allah ev sahibinin de emlakçının da iyisine denk getirsin yeter. Hayat pahalılığı tamamen alışveriş yaptığın yerlere bagli. Pazar fiyatları normalin biraz üstünde, haricinde Migros heryerde Migros, Bim heryerde Bim, 3 adet AVM sinin mağazaları da Türkiye standartlarında. Çarşıda ev yemeğini zor bulursun, kebapcilarda bol bol ciğer yersin ciğeri guzeldir, kebaptan başka bir sey de bulamazsın zaten. Ha bir de burada fırın kültürü vardır gelince ona da alisirsin, her firinin yaninda bulunan küçük marketten 1 patlıcan 2 taze isot biber alır verirsin yandaki fırına közlemeye, 15 dakika sonra tırnaklı pidenle birlikte alırsın hepsini ve yemegin hazır. Neyse karnımızı da doyurdugumuza göre artık gezebiliriz. Urfada yazın sıcağında ve kisin soğuğunda ailenle gezebileceğin en iyi yerler her daim kliması aktif olan AVM ler. Sonra Balıklıgöl, misafirlerini gezdirmekten bıkana kadar tabi, şehirde bir sürü kafe var, ve istemediğin kadar açık hava mesire alanı ve parklar, sosyal tesisler vs. İstanbul‘un İzmir‘in kalabalığını, sosyal ortamini aramayacaksın tabi burada ama kalabalık görmek de istiyorsan Ramazanda Kadir gecesinde Balıklıgöl e gideceksin. Yazın hava gündüz gerçekten çok sıcak ama akşamları ozellikle geceleri bir Adana gibi değil, klimasız da uyuyabilirsin. Şehrin yolları kısmen şantiye halinde, bir kısmı tamamlandı geri kalanı da bitince trafik derdi kalmayacak ama urfalı sürücüler 5 sene önce neyse hala aynılar, kendilerini maalesef hiç geliştiremediler, o yüzden burada trafikte 5 kat daha dikkatli olmak gerek. Bu arada butun yorumlarim Urfa merkez icindir ilceleri kendi icinde ayri ayri degerlendirmek lazim ki onu da birazdan yapmaya çalışacağım hepsi bir baska dunyadir cunku. Sonuç olarak doğu görevi yaptığını hissetmeyecegin bir il Urfa, yine de beklentini çok yüksek tutma derim. Urfayi sevip sevmemen tamamen nerede ne şartlarda kimlerle çalıştığına bağlı, sosyal hayata vakit kalmayacak bir yerde çalışırsan urfanın sosyal hayatından sana ne di mi, ama şöyle 8-5 haftasonu tatil oldu mu ya da gecesi olmayan bir 1 +1 ne güzelmiş bu şehir dersin. Allah hepimizin yardımcısı olsun, herkese yeni görev yerleri hayırlı uğurlu olsun.

Ceylanpınar kesinlikle tavsiye edilmeyen bir ilçesidir.

Ceylanpınar merkeze 3 saat, Siverek ve Viranşehir ise 1.5 saat uzaklıktadır.

Biraz da Suruç ilçesinden bahsedelim. Gerçekten aşırı sıcak bir ilçedir. Halkı 2 ye bölünmüş karışık bir ortamı bulunmaktadır. Suruç ‘ta veliler siyasetle iç içedir. Her yerde yemek yeme şansınız var. Fakat yediğiniz yemek sonucunda ciddi sindirim sorunları yaşayabilirsiniz bu yüzden seçici olmanızı tavsiye ederiz. Sosyal ortam yok gibi bir şey.

Harran ve Akçakale‘deki velilerin çoğu eğitim konusunda çok duyarsız. Diğer ilçeler nispeten daha iyi.

Siverek‘te velilerin mafyatik bir havası vardır.

Halfeti ve Birecik‘te Almancı ailelere yoğun bir şekilde rastlanır.

Sanırım il tanıtımları arasında en uzun yazıyı Şanlıurfa için yazdık. Şimdilik burada bitirelim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir